“Jag bläddrade igenom mina anteckningar och blev påmind om att detta hänt förr… Jag har suttit där med pennan och min gröna anteckningsbok och skrivit rad på rad ur tomma intet för att få igång mig själv.”

Vissa dagar är det bara så där, luften känns torr, det är tråkigt och allt är meningslöst. Man finner liksom ingen inspiration. All kreativitet är som bortblåst och det man haft som största motor verkar någon ha stulit.

Grejen är att sådana dagar är vardag för konstnärer och egenföretagare. Givetvis händer det inte varje dag, eller ens varje vecka. Men ibland och då är man liksom på ruta ett. Talangen känns bortblåst.
Givetvis är detta inget nytt under solen, man måste bara hitta ett sätt att hantera det. Kreativiteten vet jag finns därinne, den är ständigt på. Så egentligen är det bara att locka fram den om den råkat blivit sur och gått och gömt sig.

Den här gången ringde jag min vän Stefan markström, konstnären. Han tipsade om ett Youtube klipp, MUTO. Bästa tipset hittintills. Ibland när man ber om tips så får man färdiga förslag på exakt vad man skall göra. Men problemet för en konstnär är ju att den måste komma på saker själv. Att göra något som någon annan brinner för funkar liksom inte. 

Nu kommer några bilder från idétorkan. Jag blev till slut inspirerad av min systerdotters helt fantastiska teckning av en gravid kvinna. Snyggaste brösten jag sett någonsin! Hennes tolkning av magen var dock mer dramatisk än vad jag fått till. Nätet gav inte efter som jag ville.