Nytt nät, nya skulpturer!

ÄNTLIGEN har mitt nät kommit! Inte för att de varit långsamma på att skicka utan för att jag velat fram och tillbaka med vad jag vill ha. Näten jag beställer finns i oändliga variationer. I stort sett kan jag beställa vad som helst, men vill jag ha en särskild sort som ej finns på lager måste jag dock beställa 300 lpm av just den(!) Fabriken jag beställer av väver duk utefter kundens önskemål och jag beställer i min tur det som ”blivit över” från deras tidigare kunder. Inga restbitar, bara inte 300 meter av samma duk. 

Nu, till slut, på mitt arbetsbord: 30 meter finmaskig järnduk, en rulle koppar och ett antal meter förzinkad järnduk. Till att börja med skall jag sätta mina händer i ca 1,5 x 0,60 meter järnduk och böja till en efterlängtad skulptur. Närmare bestämt tre kvinnor. Nedan kommer bilder på processens gång idag, återkommer med slutresultatet. 

Skapande pågår, färdigt resultat mäter ca 60 cm hög x 120 cm bred

 Så här går det till, jag hänger upp nätet när jag gjort grunden för att se proportionerna och för att se hur nätet beter sig när det hänger upp. Sedan fortsätter jag mitt böjande tills detaljerna sitter perfekt. (Skulpturen ser förvånansvärt liten ut på fotot men upplevs betydligt större i verkligheten.)

By | 2017-02-11T10:03:29+00:00 November 2nd, 2013|News|4 Comments

About the Author:

4 Comments

 1. Catha Andersson 3 March, 2017 at 19:37 - Reply

  Var har du köpt det och vilken maskstorlek har du?

  • johanna.forsberg 13 March, 2017 at 11:00 - Reply

   Hej Catha!
   Jag köper mitt nät på Forsbergs metallduk, Anderstorp. De har stor variation på strl på maskorna. Kontakta gärna dem så får du råd och hjälp.

 2. Peyman Sasan 15 April, 2018 at 20:32 - Reply

  Hej!
  Jag skulle hemskt gärna ta del av vilken fabrik du beställer näten ifrån! <3

  Vänligen
  Peyman Sasan

  • johanna.forsberg 15 May, 2018 at 11:06 - Reply

   Hej Peyman!

   ledsen sent svar, jag beställer från Forsbergs Metallduksfabrik i Anderstorp (vi är inte släkt trots namnet ;). De är superduktiga på att ge rätt hjälp och de kommer guida dig i vilket typ av nät du söker. Lycka till!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.