“The fight for freedom”, 100 x 45 cm,

Ovan nämnda skulptur blev resultatet efter många tankar kring ordet förändring. Visst är det märkligt att när man skall till att förnya något finns det ofta människor som blir så rädda för förändring att de rent av ställer sig mitt i vägen. Vad är det med förändring som är så jobbigt för en del? (Jag fattar att jag säkert är likadan själv!)

Givetvis skall man inte bara säga ja och amen till allting, men hur kan man vara så säker på att just den förändringen som sker inte är god? Mitt förhållningssätt brukar vara att försöka titta på det som sker med lite distans, om det är möjligt, och sedan avgöra vad som blir resultatet. Vad påverkas av att å ena sidan stå kvar och göra som jag alltid ha gjort, eller gå framåt som jag inte gjort. Har jag inga vettiga argument för det ena alternativet, varför göra så?

Nej, våga ifrågasätt din livssituation och dina val. Håller de måttet? Kämpa för frihet i ditt eget liv, det kommer att påverka folk i din omgivning. Det är i alla fall vad jag försöker säga mig själv.

Kanske var detta inget vidare juligt inslag, men jag hoppas att jag gett en tankeställare.

Kram
/Johanna Forsberg