Johanna Forsberg – Nätskulptur
Lisa Rinnevuo – Grafik

Vernissage -Lördag den 14 Augusti
Utställningen pågår 14-26 augusti, 2010
Öppet tisdag-söndag kl. 11:00-17:00

Johanna Forsberg, är den unga norrländska konstnären som började sin bana inom nätskulpteringen redan på gymnasiet då fascinationen för det hårda järnnätet, dess formbarhet och tredimensionella karaktär fångande hennes uppmärksamhet. Sedan dess har hon böjt och format järnnät med hennes egen vilja av stål. Nätet, som likt inget annat material kan fånga ljuset och skapa en tredimensionell avbild, har blivit hennes signum. Då karriären snabbt tog fart efter gymnasiet startade hon eget och har sedan dess jobbat heltid som konstnär.

Livet och rörelsen som uppstår av vecken i nätet är fortfarande det som sporrar henne mest.

Idag finns hon representerad hos företag och privatpersoner i hela Sverige och delar av världen.

Lisa Rinnevuo har ingen tjusig konstutbildning bakom sig. Påbörjade dock en på Pratt Institute, New York 1998, som hon hoppade av efter en dag. Det kändes helt enkelt inte rätt. Lisa har sedan dess haft ett flertal utställningar i Stockholm, New York, Köpenhamn och Helsingfors.

Grafik har Lisa jobbat med sedan åtta år tillbaka, hon har hunnit med ett femtiotal olika motiv i en salig blandning av stil och storlek. Litografierna känner Lisa är som en lillasyster till originalen. Det är egentligen helt tvärtom mot hur hon jobbar när hon målar; man måste skissa fram en ganska ordentlig bild först, och planera färgställningar. När hon målar på duk så kör hon bara och färgerna tillkommer under arbetets gång. Med varje litografi experimenterar Lisa lite, testar något nytt. Vilket har lett till att hon idag vågar vara mycket mer spontan med färgval och gör väldigt enkla skisser så bilden får utrymme att växa fram under förloppet. Lite som när tavlorna blir till.

Roddarhuset
Östra Ekuddsgatan 21, 185 31 Vaxholm
www.roddarhuset.se
Öppet tisdag-söndag kl 11:00-17:00