Träd, ca 110×138 cm, 10 000:-

Håller på att finputsa de sista detaljerna på vinterträdet som jag skapat under veckan som gått.  Att göra träd är en spännande uppgift varje gång. Det går nämligen inte helt att veta precis hur slutresultatet blir. På ett ungefär kan jag tänka, när jag ser den platta stela biten framför mig, att där borde en gren växa ut. Men sen är det bara att börja klippa och böja. En vass tång, ett par handskar men framförallt uthållighet och en vilja av stål, är vad som krävs. Nätet låter sig inte övertalas så lätt. Till träden måste jag använda mig av ett mycket kraftigt sådant, annars håller det inte formen när jag klippt sönder det till alla grenbitar. Ni borde se det live. Det är mycket roligare.

Jag jobbar sedan maj 2014 både hemma i min verkstad i Lögdeå och i vårt nya hus på Grundsundavallen. Eller vårt gamla, nya hus. Det är ju trots allt från 1892… 

Vill du besöka min ateljé i Lögdeå? Tveka inte att skriva eller ringa så bokar vi ett möte. Då öppnar jag portarna och visar hur jag jobbar och vad jag gjort.
Ring: 070-640 38 03 eller skriv till: art@johannaforsberg.se

…bor du i närheten av Umeå så kan du gå in på Hemslöjden, i Ö-vik titta in på Signerat M, i Stockholm/Vaxholm sväng in till Roddarhuset. Eller Västervik, gör ett besök hos HosMagnus&Eva
Där hittar du en del av mitt sortiment.

Tills vi möts igen vill jag passa på att hälsa God Jul & Gott Nytt År!!
Bild från tillverkningen av trädet, hela skulpturen utgår från en bit som är enbart 60 cm bred x 150cm lång.