Äntligen skall jag få meddela att jag skall ställa ut mina verk i New York! En dröm blir  verklighet, den 3 April 2014 får jag tillsammans med Lisa Rinnevuo, Amanda Mendiant, och Sagah-Maria Sandberg chansen att tillsammans med Anneli Lundkvists projekt ”En dag för livet ” genomföra det. Jag ska berätta hur det hela började…
För ett tag sedan hade jag förmånen att få vara en del av Anneli Lundkvists dröm, ”en dag för livet”. Anneli  fick idén till utställningen i Stockholm då hon gick hemma efter en bröstcanceroperation och kände att hon ville fokusera på något positivt i stället för att oroa sig för den krävande behandling hon skulle gå igenom. Totalt 52 personer, allt från kända konstnärer till vänner och bekanta bidrog med konstverk på temat bröst. Utställningen som hölls på Färgfabriken i Liljeholmen september 2011 blev en succé.
– Samtidigt som intäkterna skänktes till Bröstcancerfonden fick jag chansen att informera om sjukdomen och hur vården kan förbättras, berättar Anneli, som blev överväldigad över det enorma gensvar hon fick.

Mingelbilder från utställningen på Färgfabriken
Kvinnoskulptur som jag skänkte till projektet “En dag för livet”.

Nu tar hon alltså utställningen vidare till New York med de mest framstående konstnärerna som skänker 20 procent av försäljningen till Bröstcancerfonden.

…så 31 Mars flyger jag och mannen i mitt liv mot nya mål med stålskulpturer i bagaget och förväntan i luften. Den här gången är det Svenska Kyrkan,5 East 48th Street på Manhattan som blir min utställningsplats.