New York Church of Sweden
Från vä. Saga-Mariah Sandberg, konstnär, Anneli Lundkvist, Curator
Johanna Forsberg, konstnär, Lisa Rinnevuo, konstnär.

Så är jag åter tillbaka på svensk mark efter att ha ställt ut mina nätskulpturer i New York. 
Vad har resan betytt för mig då? Det enda jag kan tänka på när jag kommit tillbaka är det faktum att den lilla rest av Jantelagen som bodde i mig dog i New York. Mitt första möte med staden kommer jag inte att glömma. Så fort jag klev av planet kände jag det i atmosfären. Den är befriad från Jantelagen. Jag diskuterade det med några svenskar som bor där och de instämde nickande. Det är sant, och mitt i denna kreativa växtplats finns det rum för mig.  


Fullsatt lokal från invigningskvällen, gammal och ung trängdes för att ta del av konsten. 
Min nätskulptur ”Freedom within” mottogs väl. De hade aldrig sett något liknande.

Jag är förvånad över New York. Staden känns oväntat liten för att vara så stor, en slags bykänsla och bry-sig-om mentalitet finns där mitt i allt storstadskaos. Folk tar sig tid på ett helt annat sätt, hälsar när man passerar, frågar hur jag mår. Visst, jag förstår det är en hel del ytlighet bakom allt… men vadå? Jag får frågan i alla fall. 

Jag är fantastiskt glad att jag fått vara med om det här äventyret och och vet nu att det är ett i raden av ”Amerika äventyr” som börjat. Jag tittar på kort från vårt hotellrum och tänker ”only the sky is the limit”.


Utsikt från vårt hotellrum, tänker för mig själv ”only the sky is the limit”